Bachbloesemtherapie, Meditatie, Coaching, Begeleiding HSP en Persoonlijke ontwikkeling

Beethovengaarde 90 5344 CK Oss

PURE SPIRIT is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van HSPers.
Zowel volwassenen, jongeren en kinderen hebben we leren omgaan met hun hooggevoeligheid.

Wat is HSP

Iemand die zeer gevoelig is noemen we hooggevoelig of ook wel HSP, een ‘Highly Sensitive Person’.
Een HSPer is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op dan anderen. Omdat de hooggevoeligheid een eigenschap is naast vele andere eigenschappen kunnen HSPers onderling heel erg van elkaar verschillen.

Situaties waarin veel prikkels voorkomen, kunnen voor HSPers een probleem zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veel mensen bij elkaar op een feestje, in een winkel, klaslokaal of werkplek.

Daarnaast kun je ook heel gevoelig zijn voor geluid, licht, emoties van anderen, videospelletjes etc. HSPers raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan prikkels.

Overprikkeldheid kan zich op veel verschillende manieren uiten.
Ben je hoogsensitief dan kun je er heel teruggetrokken en stil van worden. Ben je meer hoogstimulatief en zoek je meer prikkels op, waar je eigenlijk niet tegen kunt, dan kun je ook juist heel druk of boos worden van overprikkeling.

HSP bij kinderen

Hooggevoeligheid bij kinderen wordt soms ook wel HSK genoemd, dit is de afkorting van HoogSensitief Kind.

Als deze kinderen last hebben van hun gevoeligheid dan zien we vaker de volgende klachten: angsten, problemen hebben met het zelfvertrouwen, de lat heel hoog leggen, een druk hoofd hebben, moeilijk kunnen inslapen, buikklachten en vermoeidheid.

Deze klachten zien we overigens precies hetzelfde bij volwassenen. Daarom is het ook zo belangrijk om al jong te leren om te gaan met je hooggevoeligheid.

 

HSP: een last of geschenk?

Hooggevoeligheid is een mooi geschenk. Je voelt dingen heel goed aan, je bent zorgzaam, eerlijk en respectvol, je wilt alles voor iedereen goed doen, je geniet bijvoorbeeld veel van natuur en muziek. Maar soms worden dingen te….
En dan krijg je er last. Dan voel je te veel van andere mensen aan, dan voel je je te verantwoordelijk, dan ben je te zorgzaam voor anderen en kom je zelf regelmatig op de laatste plek.
Het gevolg hiervan kan zijn dat je stress ervaart, dat je jezelf tekort doet, dat je je anders voelt dan anderen en je daardoor ook alleen voelt. Soms heb je ook een onverklaarbaar gevoel van heimwee.
Ook kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan zoals hoofdpijn, moeite met concentreren, buikklachten, allergieën en sterke vermoeidheid.

Begeleiding

Pure Spirit begeleidt volwassenen, jongeren en kinderen die hooggevoelig zijn. Dit kan individueel of in groepsverband.

Individuele begeleiding is helemaal op maat, jouw wensen staan centraal.
Vaak weet je zelf nog niet helemaal of je een HSPer bent of waar je prikkelgevoeligheid ligt. Dan gaan we daar eerst mee aan de slag zodat er duidelijkheid komt. Je weet dan ook beter wanneer en waar het voor jou belangrijk is om de oefeningen die je leert toe te passen. De oefeningen gaan je oa helpen om jezelf beter af te schermen voor prikkels van buiten af. We kijken ook naar de dingen waar jij last van hebt en vaak wordt hierbij ter ondersteuning Bachbloesemtherapie gebruikt. Gaandeweg zul je beter met jouw hooggevoeligheid kunnen omgaan en er daarmee ook positiever naar gaan kijken.
Een persoonlijke afspraak vindt afhankelijk van jouw wens plaats in de praktijk in Oss, telefonisch of via Skype.

Daarnaast zijn er in groepsverband leuke workshops en cursussen die je verder gaan helpen. Je komt steeds meer te weten over jouw hooggevoeligheid, je leert diverse oefeningen en je bent met anderen samen die ook hooggevoelig zijn. Ook dat is heel erg fijn!
Kijk op het actuele programma voor de geplande activiteiten.

Lezingen

Regelmatig geef ik lezingen met als thema hooggevoelige kinderen of Hooggevoeligheid een last of een mooi geschenk.

Er is door ons ook een workshop over dit thema ontwikkeld speciaal voor professionals: leerkrachten, medewerkers van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven etc. Deze workshop wordt gratis aangeboden via het Centrum  Jeugd & Gezin.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een individuele begeleiding maken of meer informatie over de mogelijkheden neem dan vrijblijvend  contact met ons op.
Wil je je aanmelden voor een groepsactiviteit of wil je daar meer informatie over neem dan ook even vrijblijvend  contact met ons op.