Bachbloesemtherapie, Meditatie, Coaching, Begeleiding HSP en Persoonlijke ontwikkeling

Mekelenkamplaan 31 5345GL Oss

Begeleiding HSP

Pure Spirit is gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige volwassenen en kinderen.

Wat is HSP

Iemand die zeer gevoelig is noemen we hooggevoelig of ook wel HSP, een ‘Highly Sensitive Person’. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op dan anderen.


Situaties waarin veel prikkels voorkomen, kunnen voor HSPers een probleem zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veel mensen bij elkaar op een feest, in een winkel, een ziekenhuis of een klaslokaal. Ook sterke emoties van anderen, videospelletjes, harde muziek, fel licht veroorzaken veel prikkels. HSPers raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan prikkels.

Wat is HSK

Hooggevoeligheid bij kinderen wordt ook wel HSK genoemd, dit is de afkorting van HoogSensitief Kind. Op internet of in boeken over dit onderwerp vind je allerlei verschillende benamingen voor hooggevoelige kinderen, zoals nieuwetijdskinderen, indigokinderen, kristalkinderen en regenboogkinderen.

Deze mooie kinderen kunnen last hebben van angsten, problemen hebben met het zelfvertrouwen, moeilijk om kunnen gaan met onrecht, druk of juist heel teruggetrokken zijn, graag willen pleasen en daardoor zichzelf tekort doen.

HSP: een last of geschenk?

Hooggevoeligheid is een mooi geschenk. Je voelt dingen heel goed aan, je bent zorgzaam, eerlijk en respectvol, je wilt alles voor iedereen goed doen, je geniet bijvoorbeeld veel van de natuur. Maar soms worden dingen te….
En dan krijg je er last. Dan voel je te veel van andere mensen aan, dan voel je je te verantwoordelijk, dan ben je te zorgzaam voor anderen.
Het gevolg hiervan kan zijn dat je stress ervaart, dat je je anders voelt dan anderen en je daardoor ook alleen voelt. Soms heb je ook een onverklaarbaar gevoel van heimwee. Ook kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan zoals hoofpijn, buikklachten, allergieen en vermoeidheid.

Begeleiding

Pure Spirit begeleidt volwassenen en kinderen die hooggevoelig zijn. Dit kan door het geven van informatie en inzicht en het ondersteunen van een bewustwordingsproces in workshops en cursussen (zie programma). Maar ook door persoonlijke begeleiding, vaak met ondersteuning van Bachbloesemtherapie.
Een persoonlijke afspraakt vindt afhankelijk van jouw wens plaats in de praktijk in Oss, telefonisch of via Skype.
Uitgangspunt is altijd om mensen weer in hun eigen kracht te zetten.

Lezingen

Regelmatig geef ik lezingen over hooggevoelige kinderen voor bijvoorbeeld het Centrum Jeugd & Gezin. Kijk voor nieuwe lezingen op de bladzijde met nieuws.
Er is ook een workshop over dit thema ontwikkeld speciaal voor professionals: leerkrachten, medewerkers van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven etc. Deze workshop wordt gratis aangeboden door het Centrum  Jeugd & Gezin.